there's some dirt lying on the dark red carpet...

... and the dirt is me.
jäpp, så är det, jag ligger på golvet. ligger här på rygg, tittar upp på min fina taklampa och tänker lite. på livet, och allt runtikring.
ett golv är trots allt en väldigt trevlig plats att vara på. man kan både sitta, ligga och stå. så himla trevligt.
sedan har jag ju ett antal fina klänningar hängande på väggarna också, dem kan man vila ögonen på.
måste dessutom dammsuga under sängen. ja, tänk vad hjärnan kan åstadkomma när man ligger på en sådan utmärkt plats.
vad har jag mer åstadkommit idag? hmm, låt mig tänka.. jo, jag åt en värsta pangfrukosten, den var supergod. den bestod av två rostade mackor med kokt ägg, ett glas apelsinjuice och så te i lilla my-muggen. en verkligt bra frukost.
ja, och så har jag ju studerat också ja, som vanligt då. historia, engelska (jag hade ju totalglömt att jag måste presentera en artikel på onsdag!), naturkunskap och ytterst lite matematik.
har försökt klura ut vilken dag jag skall irra mig bort till entré också, utan resultat. tiden finns bara inte till. ni förstår, i julklapp fick jag presentkort på entré, 200 kr att använda i vilken som av affärerna, och jag tänkte ju först att jag skulle köpt mig ett plommonstop för pengarna. men så fick jag ett hejdundrande bra plommonstop av johan och cissi när jag fyllde år, så då behöver jag ju inte köpa ett själv. så då tänkte jag att hm, det är ju alltid ett säkert kort. dessutom finns där en helt underbar klänning som jag måste lägga vantarna på. men saken är den, att presentkorten täcker inte hela klänningskostnaden, så jag får lägga till några slantar till det. och det gör ju inte så mycket, men på hm vet man ju aldrig hur länge plaggen kan finnas kvar, så jag måste skynda mig dit.
ja, och oj vad jag pratar på här. men så kan det vara om man måste få ur sig allt babbel.
imorgon skall jag inte göra något speciellt hade jag tänkt. bara studera. och jag hade väl kanske tänkt börja på en ny bok också. ja, antagligen gör jag väl det.

och just det, jag vill hemskt gärna säga grattis till världens bästa josefin aka. beritthe idag, eftersom det är hennes stora födelsedag! så grattis vännen, och hoppas du haft en bra dag! <3


Instant dream.

tjoho.
kom hem från läkargruppen för ca en timme sedan, de vill ju ta blodprover varje månad för att kolla mina levervärden. labbet öppnar åtta, jag var där tio i och tänkte att "nu är jag i god tid och får ett tidigt nummer". eehh, nej! väntrummet var fullt av pensionärer och jag fick ett nummer, fjorton personer senare... kul.. och så var jag tydligen lite svårstucken idag, jag hatar när det är så, för jag hatar verkligen att ta blodprov, det gör så ont.
iallafall så har jag nyss ätit frukost, måste ju vara fastande för att levervärdena skall stämma.

idag blir det pluggsson och så skall jag till staden för att träffa maja, men jag skall försöka locka hit henne istället. orkar verkligen inte ta mig ut idag, men tror det skall funka om jag lockar med hembakade kakor och en film!

just nu ligger jag i soffan och är lite slö och försöker ta igen lite sömn. jag har drabbats av permanenta lila ringar under ögonen, förstår inte var de kommer ifrån. är också helt trött precis hela tiden, jag förstår inte?

heido.

Skinny Love.

nu har vi lov! känns helt fantastiskt underbart!
även då man har massor med plugg att klara av så känns det helt okej, bara tanken på att man inte behöver gå till skolan på typ tio dagar är helt underbart.
igår var jag, ebba och greta på Vintage Fashion Show på malmö borgarskola. det var vår vän Klara + några andra som hade anordnat det, och det var gemytligt :)
köpte en jättejättefin vårkappa för endast 10 pix. bra fynd :)
efter att ha sovit tretton timmar vaknade jag upp, och trodde att jag var utvilad, men det visade sig för vara fel, för jag har nämligen gått runt med stora, lila ringar under ögonen. toppenfint, verkligen.
iallafall, när jag vaknat åt jag rösti, som i matväg är det allra bästa jag vet. sedan har jag bara ägnat dagen åt att läsaläsaläsa. jag hade redan i förväg bestämt mig för att första dagen på lovet skulle jag inte ägna åt läxor. alla andra dagar, okej det får jag leva med, men inte första dagen. så så blev det.
till kvällen var en myskväll med pizza framför teven inbokad med mor och far, och det var mysigt :)

nu skall jag.. ja, läsa lite? sova? vi får se...


and I secretly dance to myself in the moonlit night.

nu när jag har smörgula naglar och väntar på att våren skall komma, så kan vi ju titta på en fin klänning jag vill ha. jag tror och misstänker att jag har en liten förkärlek för fina klänningar och kjolar...



i miss those long summerdays.

då vart det söndag igen.. denna söndagen har jag faktiskt söndagsångest? men det är för det där jäkla provet i franska vi skall ha imorgon. och jag fattar inte ens grammatiken! helt värdelöst.
Dagen idag har då ägnats åt pluggandet, både på gott och ont. men det är som det är, och man får väl skylla sig själv för att man går på petri.. skämt åsido, jag gillar petri! men det är hemskt mycket plugg mest hela tiden..

Igår var familjen i Danmark! vi var först på konstmuseet Arken och tittade på ett konstverk som var en dimkorridor. det var en 90m lång korridor som bara bestod av dimma. man såg 1,5m ifrån sig, och sedan ingenting. jag var tvungen att gå med mamma bredvid mig precis hela tiden, annars hade jag nog börjat gråta, om jag känner mig själv rätt. men fräckt var det!
efter det körde vi till BILKA för mamma och pappa ville ha lite öl och sådära, och jag var ju såklart tvungen att stanna till vid kläderna och titta och sådära.. lite dåligt utbud denna gången tycker jag, men jag hittade en jättefin plånbok (precis en sådan jag letat efter jättelänge) och ett par söta vår/sommarskor. så på det hela taget var det en bra dag!

Skall nu snart gå och lägga mig, hade jag tänkt. är så himla trött nuförtiden, jag tycker inte jag gör annat än sover.

och just det, så tycker jag att våren skall komma också.


fredagfredagfredag äntligen.

idag är det fredag! woho! det känns så himla skönt att äntligen kunna säga det! och här sitter jag, på morgonkvisten, och dricker te ur min fina lilla my-mugg.
skall snart sticka iväg till skolan, börjar 9.30 idag :) fast å andra sidan går jag till 15.45 vilket är mindre kul, men det är ändå helt okej. hoppas jag. efter skolan skall jag in en snabb sväng till staden för några ärenden, och sedan när jag har ätit middag smiter jag hem till Greta för lite film och sådära! mysigt :)
nu skall jag klä på mig, sedan slänga in mina lakan i tvättmaskinen!
au revoir

one week ago..

nu har det gått en vecka sedan jag senast skrev... men jag tänker inte be om ursäkt, det är min blogg och jag skriver när jag känner för det!
har dock en spännande och rolig sak att berätta. eller ja, de flesta vet det ju redan; jag har nu äntligen åkt skidor för första gången! det var i måndags som S:t Petri hade friluftsdag och ett alternativ var att bege sig till Vallåsen för att åka skidor. jag och christine, som aldrig hade åkt skidor, kände att det nu var dags att prova! och vi hade ebba med oss som hade lovat att hon skulle försöka lära oss. och det var så himla roligt! ebba var en duktig lärare, och jag och christine fick snart in rätta taktiken! ja, eller typ.. klart man ramlade ett par gånger, men hur skall man annars lära sig? dock var ett av mina fall rätt så illa, men det är bara till att gilla läget och ge sig ut igen. och det var nog tur att det var precis så jag gjorde, annars hade jag nog inte vågat åka nå mer gånger, men det vill jag verkligen!

har idag bara legat i sängen och sovit större delen av dagen då jag har haft migrän. inte det roligaste sättet att tillbringa en onsdag. men vädret har varit fint, och jag har hört fåglarna kvittra där jag har legat i min säng. jag är så himla redo på att våren skall komma nu! komsi komsi.

imorgon skall vi simma på idrotten.. det är inte direkt det roligaste jag vet, men det är bara till att pallra sig dit.

nu skall jag fortsätta läsa min fina bok av fantastiska Anna Gavalda. godnatt <3

något jag tycker väldigt illa om..

..är att ha feber. när man bara kan ligga där i sängen, under två täcken, men ändå skaka av köld. när varje rörelse man gör sticker som knivar i kroppen för musklerna är ömma av någon anledning. när man knappt ens orkar läsa, utan bara.. ligger där.
det tycker jag inte alls om.

RSS 2.0